zaterdag 19 oktober 2013

De ene deur dicht. De andere open?

Al weken zijn we bezig met de voorbereidingen van de crowdfundingsactie. Een nieuw bedrijf vraagt om een nieuwe vorm van financiering. Met crowdfunding breng je bedrijven en mensen bij elkaar. De bank als financier zit er niet meer tussen. Mensen beslissen zelf hoeveel en in welk project ze willen investeren.
Het leuke van crowdfunding is dat je het op verschillende manieren kunt doen. Je kunt doneren (geeft een goed gevoel). Je kunt gebruik maken van aanbiedingen in de voorverkoop (en daar zitten hele goeie aanbiedingen bij) en je kunt geld uitlenen tegen rente (meer dan bij de bank ;-)).
Wat is er leuker dan dit? Op deze manier vaart iedereen er wel bij. En ondertussen ontstaat het Centrum voor Gezond Zijn. Een plek waar zo veel moois gaat gebeuren.

welke deur zou er voor ons opengaan?
Wij willen graag alledrie de manieren aanbieden. Want zo spreek je verschillende mensen aan. En kunnen mensen ook verschillende soorten bedragen investeren.
En waarom ging er een deur dicht? Omdat je in Nederland maar één site hebt waarop je alledrie de manieren mag leveren. En die site heeft ons afgewezen. Zo jammer! Want wij zijn lokaal bezig en zij willen alleen nationale projecten. Dus dat feest gaat niet door. Wat nu?

We zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen. We gaan het gewoon zelf doen, op onze eigen site.
Oeps, hoe moet dat? Zou deze deur open gaan? Geen idee. We gaan het uitzoeken. Hup, naar de websitebouwer. Hup, naar de bank voor een IDealknop. Mag dat wel, leningen aanbieden via je eigen site? Even bellen naar het AFM.
Er moet een heleboel geregeld worden. Nou ja, ik heb verder toch niks te doen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten