zondag 29 september 2013

Je ziel spreekt zacht

Naast al het geregel voor het Centrum zijn daar ook nog de yogalessen en de behandelingen. Dan mag mijn 'denkhoofd' even in de ruststand.
Afgelopen week mocht ik een energiebehandeling geven aan iemand uit de straat. Ze heeft borstkanker en eigenlijk ziet ze er prima uit. Als je het weet zie je dat ze een pruik draagt maar dan moet je wel heel goed kijken. Tijdens de behandeling vertelde ze dat ze de afgelopen tijd iets ontdekt heeft: ze moet beter voor zichzelf gaan zorgen.
Wat is dat toch een veelvoorkomend aandachtspunt. Bijna elke vrouw die ik tegenkom (inclusief mezelf!) kan daar van meepraten. Hebben we soms niet geleerd om voor onszelf te zorgen? Misschien niet. Bovendien wordt er in deze maatschappij wel heel veel van je verwacht. Je bent moeder, echtgenote, werknemer, vriendin, dochter èn je bent ook nog jezelf. Wie ook weer? Ja jij, jezelf, je ziel. Oh ja.


Blijkbaar heeft je ziel een hele zachte stem. Je ziel vertelt je altijd wat goed voor je is. En het is een kunst om daar naar te luisteren. Veel mensen weten niet dat je ziel tegen je praat via je lichaam. Je lichaam laat je weten wat je ergens ècht van vindt en wat je ècht nodig hebt. Bijvoorbeeld door pijn in je buik, een band om je hoofd of spanning in je maag. Omdat we die boodschappen maar lastig vinden en wegpoetsen met onrust, lawaai of pillen horen we ze niet meer. Maar als we gehoor zouden geven aan onze ziel dan zouden we veel gelukkiger en gezonder zijn.
Hoe stiller het is, hoe beter je je ziel verstaat. Hoe? Steek een kaarsje aan en kijk naar de vlam. Probeer je gedachten, die steevast terugkomen, telkens weer naar de kaarsvlam terug te halen. Alleen maar kijken...
Je zal zien dat er een 'weten' in je omhoog komt dat sterker is dan alle onrust, lawaai en pillen bij elkaar. Dan hoor je je zuivere ziel. En blíj dat je daar van wordt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten